Jadłospis od 19.03.2024 do 21.03.2024
Dieta podstawowa:
Śniadanie:
Skład: 200g Płatki owsiane na mleku (laktoza, gluten) 110g Chleb żytni razowy (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Parówki 90g Pomidor 10g Roszponka 250g Herbata 5g Cukier 60g Mandarynka |
Obiad:
Skład: 450g Zupa koperkowa (gluten, laktoza) 150g Gulasz (laktoza, gluten) 180g Kasza jęczmienna (gluten) 150g Surówka colesław (laktoza) 250g Kompot z jabłek |
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Śniadanie:
Skład: 200g Płatki owsiane na mleku (laktoza, gluten) 110g Chleb żytni razowy (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Parówki 90g Pomidor 10g Roszponka 250g Herbata |
Obiad:
Skład: 450g Zupa koperkowa (gluten, laktoza) 150g Gulasz (laktoza, gluten) 180g Kasza jęczmienna (gluten) 150g Surówka colesław (laktoza) 250g Kompot z jabłek |