Jadłospis od 24.04.2024 do 29.04.2024
Dieta podstawowa:
Śniadanie:
Skład: 180g Kasza manna na mleku (gluten, laktoza) 110g Chleb mieszany słonecznikowy (gluten, słonecznik) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Pasta ze szprotek (laktoza, ryby) 100g Ogórek kwaszony 250g Herbata 10g Cukier |
Obiad:
Skład: 450g Barszcz czerwony zabielany (laktoza) 120g Bitki w sosie ziołowym (laktoza, gluten) 170g Ziemniaki (laktoza) 150g Surówka szwedzka 250g Kompot wieloowocowy |
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Śniadanie:
Skład: 180g Kasza manna na mleku (gluten, laktoza) 110g Chleb mieszany słonecznikowy (gluten, słonecznik) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Pasta ze szprotek (laktoza, ryby) 100g Ogórek kwaszony 250g Herbata |
Obiad:
Skład: 450g Barszcz czerwony zabielany (laktoza) 120g Bitki w sosie ziołowym (laktoza, gluten) 170g Ziemniaki (laktoza) 150g Surówka szwedzka 250g Kompot wieloowocowy |