Jadłospis od 15.03.2024 do 18.03.2024
Dieta podstawowa:
Śniadanie:
Skład: 150g Płatki owsiane na mleku (laktoza, gluten) 110g Chleb mieszany słonecznikowy (gluten, słonecznik) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Pasztet pieczony 80g Ogórek zielony 20g Rzodkiewka 250g Herbata 5 g Cukier |
Obiad:
Skład: 450g Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (laktoza) 150g Polędwiczki drobiowe w sosie pietruszkowym (gluten, laktoza) 180g Ryż 150g Sałata z pomidorami, kukurydzą, oliwą 250g Kompot z wiśni |
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Śniadanie:
Skład: 150g Płatki owsiane na mleku (laktoza, gluten) 110g Chleb mieszany słonecznikowy (gluten, słonecznik) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Pasztet pieczony 80g Ogórek zielony 20g Rzodkiewka 250g Herbata |
Obiad:
Skład: 450g Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (laktoza) 150g Polędwiczki drobiowe w sosie pietruszkowym (gluten, laktoza) 180g Ryż 150 g Sałata z pomidorami, kukurydzą, oliwą 250g Kompot z wiśni |