Jadłospis od 02.01.2024 do 04.01.2024
Dieta podstawowa:
Śniadanie:
Skład: 150g Kasza manna na mleku (laktoza, gluten) 110g Chleb graham (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 60g Wędlina wieprzowa 20g Ser topiony (laktoza) 100g Ogórek kiszony, pomidor, cebula 250g Herbata 5g Cukier |
Obiad:
Skład: 450g Zupa jarzynowa z soczewicą (gluten, laktoza) 420g Łazanki (gluten, jaja) 250g Kompot z jabłek |
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Śniadanie:
Skład: 150g Kasza manna na mleku (laktoza, gluten) 110g Chleb graham (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 60g Wędlina wieprzowa 20g Ser topiony (laktoza) 100g Ogórek kiszony, pomidor, cebula 250g Herbata |
Dieta łatwostrawna:
Obiad:
Skład: 450g Zupa jarzynowa z soczewicą (gluten, laktoza) 300g Potrawka z kurczaka z warzywami 150g Ziemniaki 250g Kompot z jabłek |