17 listopada 2023

Dieta podstawowa:

Śniadanie:

Skład:
150g Płatki owsiane na mleku (laktoza, gluten)
110g Chleb żytni razowy (gluten)
10g Masło ekstra (laktoza)
80g Pasztet pieczony
70g Pomidor
30 g Roszponka
250g Kawa zbożowa z mlekiem (laktoza)
5g Cukier

Obiad:

Skład:
450g Żurek (gluten, laktoza)
400g Makaron ze szpinakiem i białym serem (laktoza, gluten, jaja)
250g Kompot wieloowocowy

Dieta łatwostrawna:

Śniadanie:

Skład:
150g Płatki owsiane na mleku (laktoza, gluten)
110g Chleb pszenny (gluten)
10g Miks (laktoza)
60g Pasztet pieczony
100g Sałatka wiosenna z jogurtem (laktoza, jaja, seler)
30g Roszponka
250g Kawa zbożowa z mlekiem (laktoza)
5 g Cukier

Obiad:

Skład:
450g Zupa pomidorowa z ryżem (gluten, laktoza)
400g Makaron razowy ze szpinakiem i białym serem (laktoza, gluten, jaja)
250g Kompot wieloowocowy
Print Friendly, PDF & Email