Dieta podstawowa:
Śniadanie:
Skład: 150g Płatki owsiane na mleku (gluten, laktoza) 110g Chleb żytni razowy (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Pasztet pieczony 90g Pomidor 10g Sałata 250g Herbata 5g Cukier |
Obiad:
Skład: 450g Zupa kalafiorowa z makaronem (gluten, jaja, seler, laktoza) 140g Sztuka mięsa wieprzowego w sosie ziołowym (laktoza, gluten) 180g Kasza jęczmienna (gluten) 150g Surówka z białej kapusty z fasolą 250g Kompot wieloowocowy |
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Śniadanie:
Skład: 150g Płatki owsiane na mleku (gluten, laktoza) 110g Chleb żytni razowy (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 80g Pasztet pieczony 90g Pomidor 10g Sałata 250g Herbata |
Obiad:
Skład: 450g Zupa kalafiorowa z makaronem (gluten, jaja, seler, laktoza) 140g Sztuka mięsa wieprzowego w sosie ziołowym (laktoza, gluten) 180g Kasza jęczmienna (gluten) 150g Surówka z białej kapusty z fasolą 250g Kompot wieloowocowy |