Dieta podstawowa:
Śniadanie:
150 g Płatki owsiane na mleku (gluten, laktoza) 110 g Chleb żytni razowy (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 80 g Pasztet pieczony 90g Pomidor 10g Sałata 250g Kawa zbożowa z mlekiem (laktoza) 5 g Cukier |
Obiad:
450g Zupa kalafiorowa z makaronem (gluten, jaja, seler, laktoza) 140g Sztuka mięsa wieprzowego w sosie ziołowym (laktoza, gluten) 180 g Kasza jęczmienna (gluten) 150 g Surówka z białej kapusty z fasolą 250g Kompot wieloowocowy |
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Śniadanie:
150 g Płatki owsiane na mleku (gluten, laktoza) 110 g Chleb żytni razowy (gluten) 10g Masło ekstra (laktoza) 80 g Pasztet pieczony 90g Pomidor 10g Sałata 250g Kawa zbożowa z mlekiem (laktoza) II ŚNIADANIE 50 g Bułka graham (gluten) 30 g Serek śmietankowy (laktoza) |
Obiad:
450g Zupa kalafiorowa z makaronem (gluten, jaja, seler, laktoza) 140g Sztuka mięsa wieprzowego w sosie ziołowym (laktoza, gluten) 180 g Kasza jęczmienna (gluten) 150 g Surówka z białej kapusty z fasolą 250g Kompot wieloowocowyPODWIECZOREK 150 g Jabłko pieczone |